Верен човек на ГЕРБ попиля Кирил Петков.Твърденията на ПП за концесията на

...
Верен човек на ГЕРБ попиля Кирил Петков.Твърденията на ПП за концесията на
Коментари Харесай

Петкова, ГЕРБ: Правителството на Кирил Петков остави България в поредица от кризи

Верен човек на ГЕРБ попиля Кирил Петков.

Твърденията на Политическа партия за концесията на Лукойл Нефтохим са следващите неистини и опорки. Аз не знам с какво право разясняват сходни тематики, откакто подписаха оня абсурден меморандум с Gemcorp. Това съобщи някогашният енергиен министър Теменужка Петкова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Дидерите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев направиха живо включване от нефтеното пристанище " Росенец " по-рано през днешния ден. Оттам използваха опцията, с цел да атакуват ГЕРБ, че през 2011 година пристанището е обещано на концесия за 35 години за по 1.5 млн. лева годишно. " Това е единственото пристанище, където нефт може да бъде разтоварен в страната. Монополна точка за вход на нефт в страната е дадена на " Лукойл Нефтохим " за парите, за които се наема три огромни магазина в мола ", сподели Асен Василев, написа Novini.bg.

„ Правителството на Кирил Петков остави България в поредност от рецесии и по-специално в енергетиката. Правителството трябваше да извърши, това което планува законът за енергетиката, Министерство на енергетиката и Министерски съвет. Тези хора трябваше да дойдат в Народно събрание и да срещнат народните представители с рецесията, която се задава и да разгласят обществен търг за доставката на природен газ по други направления “, изясни Петкова.

Във връзка с прекратяването на доставките на газ, Теменужка Петкова показа фактури, от които излиза наяве, че сме траяли да получаваме природен газ от Газпром, само че през медиатори с 30% по-скъпо.

„ Служебният кабинет може да реши дали може да се водят договаряния с Газпром. Единственото нещо, към което призоваваме е да бъдат предпазени ползите на България “, прикани тя.

„ Нашата визия е, че би трябвало да имаме 100% диверсфикация на източниците и доставките на природния газ от Газпром. Ние направихме всичко допустимо интерконекторът с Гърция да бъде реалност, оставаше единствено да се дострои връзката, само че още не е подготвена “, сподели тя.

„ Към актуалният миг страната ни не е взела количества газ по контракта ни с Газпром. Това няма по какъв начин да стане за оставащите 4 месеца, с цел да се избегне арбитраж “, предизвести някогашният енергиен министър. Тя добави: „ Когато ГЕРБ е носила отговорност за ръководство на страната енергийните доставки бяха обезпечени “.

„ Имало е директива за идващите заплащания към Булгаргаз, само че е рубли. Ние не сме се възползвали. България би трябвало да съблюдава прецизно глобите и да изследва какъв е опитът на другите европейски страни. В момента цялата отговорност за това е на президента. Надявам се да се подходи оптимално отговорно “, сподели още Петкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР